Cum pentru noi, oamenii, este important ca patul sa fie confortabil, asa este si pentru caini culcusul. Desigur ei se pot obisnui sa doarma cu tine in pat sau pe canapea. Insa daca nu vrei sa aiba acest obicei, ar trebui sa ii cumperi un culcus special.
Insa atunci cand te duci sa ii cumperi un culcus dintr-un pet shop, trebuie sa tii cont de cateva aspecte. Gandeste-te ca iti alegi tie patul, asa ca trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a fi cat mai confortabil.
Aspecte de care sa tii cont cand alegi culcusul cainelui
- Marimea micutului blanos. Asa cum tie nu ti-ar placea sa ai loc in pat, nici pentru caine nu este confotabil. Deci alege marimea culcusului in functie de talia lui. Nu cumpara culcusul in functie de marimea pe care o are in acel moment, pentru ca poate fi un pui care mai creste.
- Rasa cainelui. Cainii au si ei preferinte, insa nu stiu cum sa ni le transmita. De aceea, ar trebui sa stii ca pentru cei de talie mica, trebuie sa iei un culcus rotund si cu pereti inalti. Astfel, ei se simt mai in siguranta si se incalzesc mai rapid. Pentru cei de talie medie sau mare, cauta sa iei culcusuri dreptunghiulare deoarece ei isi intind picioarele foarte mult.
- Nevoile cainelui. Daca ai un caine batran sau care sufera de articulatii, ar fi bine sa alegi un pat cu memorie, facut din spuma, pentru a se mula dupa forma lui. Daca ai un caine energic, alege paturile pentru caini care au si o husa. Astfel nu va putea sa il roada sau sa il rupa prea usor.
- Caracteristicile culcusului:
- Material impermebial deoarece se curata mai usor si nu permite isntalarea mirosului neplacut;
- Culoare apropiata de culoarea blanii pentru a nu se vedea atunci cand mai este par pe el;
- Culcus cu baza patului mai groasa astfel incat cainii sa nu imta racoarea pardoselii;
- Culcusul sa aiba o husa detasabila pe care sa o spalati si care sa protejeze patul de “rontaiala” patrupedului.
Tipuri de culcus din magazine pet shop
- Culcusuri perne: sunt pufoase si calduroase, dar nu foarte incapatoare de obicei.
- Culcusuri din burete: cele mai intalnite si accesibile ca pret.
- Culcusuri in forma de casuta: sunt ideale pentru cateii mai emotive, care prefera sa se stea in locuri mai retrase.
- Culcusuri termo: recomandate cainilor cu blana scurta si puilor deoarece sunt foarte calduroase si au bratele groase, astfel ca ofera siguranta.
- Culcusuri din spuma si culcusuri ortopedice: recomandate cainilor cu probleme articulare sau cu probleme ale oaselor.
- Culcusuri pentru calatorii: sunt confectionate din materiale impermebiale si sunt rezistente.
Dupa ce ai ales culcusul potrivit pentru catelusul tau, trebuie sa ai in vedere si pozitionarea acestuia. Cainilor le place sa aiba un loc mai intim, pe care sa il considere al lor. De aceea, incearca sa nu il pui in locuri circulate. Totodata, ai grija sa nu pui patul cainelui in zone friguroase sau unde este curent, pentru a nu se imbolnavi.
Izabela
Foarte faina postarea. Tocmai am dat peste blogul tau si am vrut sa spun ca mi-a placut cu adevarat sa navighez pe postarile tale de pe blog. In orice caz, ma voi abona la feedul tau si sper sa scrii din nou foarte curand!