Decizia de a aduce in viata ta un nou animal de companie nu vine doar cu bucuria si entuziasmul unui nou prieten cu blana. Aceasta decizie este insotita de anumite responsabilitati si informatii pe care trebuie sa le aprofundezi cu privire la animalul pe care il vei avea in grija, pentru a indeplini toate nevoile pisicii. Majoritatea magazinelor petshop ofera informatii bine documentate despre cresterea si ingrijirea fiecarui animal.

Nevoile pisicii in dieta

Nu este tocmai dieta pe care o urmarim cu totii pentru a scapa de kilogramele in plus – desi uneori se impune acest lucru si pentru pisicile supraponderale. Dieta unei pisici trebuie sa aiba in vedere un aport cat mai mare de vitamine. Vitaminele contribuie la functionarea optima a functiilor organismului, la intarirea dintilor, si ingrijirea pielii si a aspectului frumos al blanii. Pentru a putea sa ii asiguri o nutritie corecta se recomanda alternarea hranei umede cu cea uscata.

Camera pisicii

Este mult spus camera, insa nevoile pisicii impun necesitatea unui spatiu in care ii este permis sa faca orice – de la alergat, la catarat, la zgariat si la dormit in voie. Pisicile sunt animale care dorm mare parte din viata, deci vor sa fie lasate in pace. Daca nu au confortul acestui spatiu al lor, vor lua in vizor noua ta canapea sau locuri unde nu ai vrea sa stii ca a stat, cum ar fi masa din bucatarie.

Igiena

Din fericire, pisicile nu necesita atata ingrijire precum un caine. Desigur, exista sampoane speciale pentru spalarea pisicilor, insa de cele mai multe ori nu vei reusi sa faci asta, deoarece pisica va zgaria, musca si va face orice sa incerce sa “evadeze”. Pisicile se ingrijesc singure, spalandu-si cu atentie corpul cu ajutorul limbii cu papile filiforme cu keratina.

In ceea ce priveste aspectul de igiena, pisicile depind de stapani pentru a le asigura un loc in care sa isi faca nevoile. In acest caz nu este nevoie decat de o litiera, de preferat una inalta sau acoperita, pentru ca pisica va imprastia nisipul in toata camera unde este amplasata. Un alt aspect important de urmarit este nisipul, care este recomandat sa fie unul care acopera mirosurile.

Pisicile sunt recunoscute pentru atitudinea lor superioara si totodata pentru independenta de care dau dovada. Din acest motiv, cresterea lor nu constituie un effort prea mare.