Daca v-am vorbit despre cum sa ingrijesti catelusii, acum este randul unui ghid pentru ingrijire corecta a pisicilor. La fel ca in cazul cainilor, si pisicile au nevoie de o atentie speciala pentru a creste frumoase si sanatoase. Nu te speria insa, pisicile nu sunt chiar atat de pretentioase la ingrijire.

Spre deosebire de caini, pisicile sunt putin mai atente la igiena lor sim ai sophisticate din acest punct de vedere. Cred ca stie toata lumea ca ele se spala singure mai mereu. Asta este un avantaj pentru tine, dar sa nu crezi ca ai scapat in totalitate.

Cum sa iti ingrijesti pisicuta?

  • Imbaierea: poate ai auzit ca pisicile nu au nevoie de baie pentru ca se spala singure sau poate ca ai auzit de ideea ca ele nu suporta apa. Cu toate acestea, tot trebuie sa o speli din cand in cand. Invat-o treptat cu ideea de baie, asa ca prima data inmoaie un prospo in apa si maseaz-o cu el. Apoi incet o poti pune in apa, insa ai grija sa ii feresti ochii si urechile.
  • Periajul: periajul se asigura in functie de parul pisicutei. Daca are parul lung, atunci trebuie pieptanata zilnic. Daca are parul scurt, se poate pieptana si o data la doua saptamani.
  • Taierea unghiilor: daca pisica ta este de apartament, atunci este esential sa ii tai unghiile pentru ca nu si le poate toci singura. Taierea unghiilor se face cu un cleste sau o foarfeca speciala.
  • Curatarea urechilor este o activitate necesara in ingrijirea piscilor si se face periodic.
  • Asigurarea unei alimentatii echilibrate: este foarte important ca hrana sa fie bogata in proteine si grasimi.
  • Controale periodice la doctoral veterinar pentru a te asigura ca pisica ta este sanatoasa si nu prezinta diverse afectiuni sau bacterii.
  • Asigura-i activitatea fizica de care are nevoie pentru a se mentine in forma prin achizitionarea unor jucarii speciale.