Sfaturi de ingrijire pentru rozatoare

petshop 20.12.2018 499 0 0

Sfaturi de ingrijire pentru rozatoare

Animalele din categoria rozatoare sunt foarte populare in cadrul multor familii care locuiesc in special la apartament. Pentru a gasi un inlocuitor unor animale precum pisicile sau cainii, dar care ofera acelasi tip de afectiune, oamenii se indreapta catre zona cu rozatoare din magazinele pet shop.

Nu doar ca aceste animale necesita o atentie mai scazuta, dar sunt si foarte inteligente. De asemenea, sunt animale curate, iubitoare, energice si foarte amuzante. Din acest motiv, multe rozatoare sunt populare in special printre copii. Si adultii ii prefera, deoarece nu fac prea multa mizerie, nu trebuie plimbati si pot fi crescuti chiar si in locuinte de mici dimensiuni.

Cum ingrijesti animalele rozatoare?

·      Alege o cusca. Elementele pe care trebuie sa le ai in considerare sunt in primul rand sunt tipul de rozatoare si marimea acestuia. Cu toate ca sunt animale destul de mici, ele au nevoie de spatiu intr-o cusca unde se pot juca. Principalele aspecte care conteaza in alegerea unei custi sunt accesoriile pe care aceasta le ofera, materialul "podelei" si materialul custii in sine. Trebuie sa ai in vedere ca animalul poate roade orice ii apare in cale, deci nu trebuie sa existe materiale periculoase pentru el.

·      Alege tipul de asternuturi rozatoare. In functie de rozatoare, aceasta va prefera diferite materiale pentru asternutul din interiorul custii. Poti opta pentru o carpa din material moale, care este foarte placuta pentru animal, insa este greu de intretinut si curatat. Ziarul este din nou o optiune preferata de majoritatea rozatoarelor. Cu toate acestea, cel mai potrivit asternut recomandat de specialisti ramane talajul.

·      Alege o dieta variata. Rozatoarele sunt in general animale omnivore si prefera o alimentatie care combina atat cerealele, semintele, cat si legumele si mancarea uscata special destinata pentru acestea. Un alt element important in asigurarea unei vieti sanatoase este apa curata. Rezerva de apa trebuie sa fie mereu la dispozitia animalului.

·      Asigura-i "ora de sport". Rozatoarele au nevoie de cel putin o ora in afara custii in fiecare zi pentru a se destinde. Pentru acest lucru trebuie sa ai grija ca toate ferestrele si usile sa fie inchise. De asemenea, pentru a ramane sanatosi, este esential ca acestia sa faca miscare si in mica lor causta, asa ca trebuie sa le asiguri accesoriile necesare.

Animalele rozatoare sunt unele dintre cele mai curate animale de companie care pot fi detinute si nu reprezinta niciun pericol de sanatate pentru oameni. Mai mult decat atat, sunt animale timide si nu ataca, fiind perfecte pentru copiii de orice varsta.

Adauga un comentariu