Ingrijirea reptilelor si crearea habitatului

petshop 11.10.2018 691 0 0

Ingrijirea reptilelor si crearea habitatului

Din categoria animalelor de companie fac parte si…reptilele! Da, ai citit bine. Reptilele sunt mai nou tot mai cautate de catre oameni pentru a le creste. Totusi, acest lucru nu este chiar usor, asa ca cei care vor sa isi ia o reptila, trebuie sa stii anumite detalii.

Este foarte important sa culegi informatiile necesare pentru cresterea si ingrijirea unei reptile in functie de tipul ei. Fiecare reptila are un regim si niste nevoi specifice. De asemenea, acestea au nevoie de un habitat care sa le asigure conditiile necesare pentru sanatate.

Pasii pentru ingrijirea reptilelor

  •       Asigurarea hranei in functie de tipul de reptila. De exemplu: broastele, testoasele, soparlele sau iguanele trebuie sa fie hranite zilnic. Serpii, in schimb, trebuie hraniti doar o data pe saptamana. Reptilele se hranesc cu insect, viermi sau hrana special create pentru ele.
  •       Crearea confortului in habitat. Acvariul trebuie sa fie dotat cu lumina artificiala, dar reptilele au nevoie si de lumina soarelui pentru a sintetiza vitamina 3. Acvariul trebuie sa asigure o temperatura optima, de aceea este bine sa fie structurat in doua parti: o parte mai calda si una mai rece. Intr-un capat al acvariului trebuie sa fie puse recipiente cu apa si mancare. Pentru confortul reptilelor se pot amplasa in terariu bucati de crengi, tulpini si frunze si pietre. Totodata este nevoie sa se pastreze o umiditate constanta prin dispositive speciale pentru umezirea peretilor.
  •       Asigurarea igieniei acvariului. Terariul trebuie sa fie curatat periodic pentru a nu permite dezvoltarea microbilor si bacteriilor.
  • Din punct de vedere al intretinerii si ingrijirii, reptilele sunt pretentioase atunci cand vine vorba de lumina si caldura. De asemenea, ele nu trebuie sa fie spalate sau curatate. In schimb, este important sa cureti terariul ca sa nu apara infectii ce ar putea afecta sanatatea lor.

Adauga un comentariu