Tot ce trebuie sa stii despre iarba pentru pisici

petshop 21.02.2019 12654 0 0

Tot ce trebuie sa stii despre iarba pentru pisici

Cresterea unei pisici in locuinta reprezinta unul dintre cele mai sigure medii in care aceasta se poate dezvolta armonios. Cu toate acestea, aceste animale au nevoie de anumite elemente din mediul lor natural, printre care se numara si iarba pentru pisici. Daca detii deja o pisica de apartament, mai mult ca sigur ca ai observat ca plantele tale prezinta mici urme de colti. Asta pentru ca felinele incep sa manance plantele din casa in lipsa unei surse de iarba pentru pisici. Daca nu ai timp sau rabdare sa cresti plante special pentru pisica, poti cumpara iarba pentru pisici Tatrapet din magazinele de tip petshop.

 

Pisicile duc lipsa acestui element in natura in timpul anotimpului rece, insa vestea buna este ca tu ii poti oferi iarba oricand.

 

Este iarba pentru pisici o nevoie?

 

Felinele sunt strict animale carnivore, ceea ce inseamna ca dieta lor se bazeaza doar pe proteine din carne pentru a le asigura o dezvoltare sanatoasa. Nu exista un motiv clar si dovedit stiintific pentru care pisicile ar consuma iarba, insa cert este ca apare aceasta dorinta. Iata cateva teorii despre iarba pentru pisici in dieta animalului:

·       Nevoia de iarba pentru pisici vine din natura, unde acestea o folosesc pentru a le ajuta la regurcitarea elementelor care nu pot fi digerate din hrana.

·       Tot in ceea ce priveste regurcitarea - iarba este o sursa de firbe, care le poate ajuta pe pisici sa elimine ghemoatoacele de blana.

·       Iarba pentru pisici poate fi si o sursa de vitamine si alte elemente esentiale, precum acid folic, vitamina A si D.

·       Remediu pentru anxietate. La fel ca oamenii, pisicile mananca cand sunt stresate, iar plantele sunt o tinta preferata. Alte pisici se spala excesiv cand sunt stresate sau scot zgomote dranjante. Mancatul de iarba pentru pisici in caz de stres poate fi asemanat stric cu nevoia de a roade ceva. La fel cum unii oameni isi rod unghiile.

 

Ce tip de iarba pentru pisici poti da animalului tau?

 

Cand vine vorba despre acest supliment, nu exista o anumita "reteta". Orice planta cu iarba care provine din cresterea unor cereale este potrivita. Cele mai usor de obtinut sunt plantele din grau, orz sau ovaz. Le poti creste in ghivece separate sau le poti combina pe toate intr-unul singur, pentru a oferi varietate. Insa, cea mai buna solutie este sa ai in fiecare camera cate un tip de iarba pentru pisici. Astfel, animalul tau va gasi rapid si la indemana planta si va putea sa isi aleaga sortimentul preferat. 

Adauga un comentariu